Fullt upp..

Plugg, plugg.. Men jag ska inte klaga alls. Jag är jätte nöjd med livet nu. Jag är jätte motiverad till att plugga nu. Även fast jag tycker att engelska är det tråkigaste ämne man kan läsa. Just nu sitter jag och pluggar på ett prov som jag ska ha imorgon..eller kanske på torsdag.. Jätte nervöst. Jag känner att jag måste göra bra ifrån mig på alla uppgifter nu. För jag är långt ifrån säker på att jag kommer att klara nationella proven.
Men har jag fixat ett bra resultat på dom andra uppgifterna under kursen så behöver jag inte klara alla nationella prov iaf.

Svenskan rullar på.. Den är ju rätt rolig. Jag har läst en bok nu som jag ska redovisa på torsdag. En fantastiskt tråkig bok. Vi skulle läsa samma bok allihop. En bok som läraren valt ut. Jag förstår faktiskt inte varför sånna böcker som lärare väljer måste vara så otroligt tråkiga.
Boken var tack och lov inte så lång, bara 120 sidor. Och jag är på sida 90 nu, och jag väntar fortfarande på att handlingen ska börja. Det händer absolut ingenting i den. Jag frå ju läsa om samma sida flera gånger för jag tappar koncentrationen hela tiden. Jag kan ha läst flera sidor utan att jag har en aning om vad jag har läst. Så då är det ju bara att börja om..
Och det tyder ju på att boken inte är så spännande. Men som tur är har jag snart läst ut den =)

Imorgon ska jag till Emma och hjälpa henne på jobbet. Vi ska bygga en palm =) För vi ska spela ett barn drama på Pingstkyrkan på söndag. För det är bibelutdelning för 6-åringar då. Så min kära syster har ansvaret att fixa nåt skoj för barnen. Så imorgon ska vi hjälpas åt att vara lite kreativ, så att barnen tycker att det är skoj på söndag =)

Sen efter det så ska jag till min bror och hjälpa honom att tapetsera nya lägenheten.
Tur jag är arbetslös nu för tiden. Jag som sa upp mej för att jag skulle lugna ner mig.. ;)
Men nu bestämmer jag ju ändå över min tid själv. Jag gör det jag känner att jag orkar med, och att jag gör bara det jag tycker är skoj.

I love you

Åh Nils I love you..
Den här grabben är ju heelt fantastisk =)

   

Skit engelska..

Usch nu måste jag sätta mig och lyssna på en engelska text. Sen ska jag göra fyra gramatik uppgifter. Usch och fy.
Det är inte alls skoj. Och fy vad svårt det är.
Men jag kommer klara det här. Jag måste intala mig själv det hela tiden.
Men jag tycker inte om att måsta lägga ner så mycket tid på ett ämne som är så fruktansvärt ointressant för mig. Det enda som är intressant i det här fallet är att jag får ett G i slutbetyg, så att jag kommer in på den utbildningen jag vill.
Sen skiter jag fullständigt i mina kunskaper i engelska. För dom kommer vara lika dåliga efter att jag läst den här kursen, som dom var innan jag började.

Tror jag ska gå och hänga lite tvätt innan jag tar itu med gramatiken.. Tänk vad mycket jag kommer få gjort hemma dom här dagarna när jag ska sitta hemma och läsa engelska.
Jag kan komma på 1000 ursäkter att slippa ta tag i engelska just nu.. Det ska tvättas, städas, frosta av frysen, tapetseras, måla om huset.. =P
Men ett godkänt i kursen kommer ju inte flygande av sig själv. Så det är nog bäst att jag tar tag i det här nu så jag blir klar med min läxa innan Idol börjar..

Min första skoluppgift

Min första uppgift i Svenska A. Det var att göra en beskrivning utifrån en bild. Jag tycker själv att lyckades bra =) Hoppas oxå att läraren tycker det.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Magnus, vem tror du att du är?


Min stilige man

Tror du att jag kommer bli kär i dig?            
Man ska aldrig säga aldrig. Men i det här fallet kan jag verkligen säga det.                               
Jag kommer ALDRIG bli kär i dig.   
                                                                                                                                                magnus1.jpg


Vi träffades massa gånger utan att jag ens noterade att vi var i samma rum. Du var inte alls den typ av kille som jag ägnade så mycket uppmärksamhet åt.

Du var mer den där killen som satt tyst, hade glasögon och tyckte om datorer. En mes i mina ögon. En riktig kille i mina ögon, han var vältränad, självsäker, social och obotligt romantisk.

Och allt det där tyckte jag att du saknade.


Till slut upptäckte jag i alla fall att du fanns. Eller rättare sagt. Det gick inte att undvika längre. För då hade jag snubblat över dig.

Du hade visst börjat tycka att jag var intressant. Lite mer intressant än vad jag tyckte du var.

Jag höll mig undan så gott jag kunde. Jag hade alltid en ursäkt på lager när du frågade om vi kunde träffas.


Jag kommer ihåg en speciell dag när jag inte orkade hitta på fler ursäkter. Du frågade om du fick komma hem till mig. Jag kommer ihåg att jag försökte låta så tråkig som möjligt. Att jag bara skulle plugga hela dagen, och att jag inte skulle vara något trevligt sällskap.

Men du tyckte visst att det lät skoj ändå. Så du kom hem till mig den dagen. Du satt i min säng i fem timmar och tittade på mig när jag gjorde mina skolarbeten. Efter den dagen var jag säker på att jag hade tråkat ut dig totalt. Att du aldrig mer skulle vilja komma hem till mig, i hela livet.. Men ack så fel jag hade. Du fortsatte troget att höra av dig.


I flera månader höll det i sig. Du hörde av dig till mig i tid och otid. Och mina ursäkter hade tagit slut för länge sedan.

Så jag lät dig komma hem till mig och sitta och titta när jag gjorde mina vardagliga sysslor hemma. Jag engagerade mig inte alls att umgås med dig. Jag hade väl en liten baktanke med det. Det var att du skulle tycka att jag var så otroligt tråkig, att du skulle ge upp någon gång.

Men min lilla plan fungerade väldigt dåligt. Du fortsatte kämpa beundransvärt.


Sen var det en kväll som det vände. Det var som att himlen öppnade sig, och det blev uppenbart för mig att du faktiskt var en fantastisk kille.

Jag var bjuden på ett bröllop den dagen. Tyvärr var inte du bjuden. Men vi bestämde att vi skulle gå på vigseln tillsammans. Redan då kände jag att det kändes bra att åka dit tillsammans med dig. Jag skämdes inte längre att vara i din närhet.

På kvällen på bröllopsfesten var första gången jag kände att jag saknade dig.

Då och där kom vändningen för mig. Jag hade gått från att tycka att du var en mes, till att förstå att du var en kille med stort hjärta och en spännande personlighet. Som jag ville lära känna mer.


Sen har inte vägen varit spikrak och problemfri bara för att jag kom på att du Magnus var en underbar kille. Efter den där kvällen i juni på bröllopsfesten så var det långt ifrån klart att det skulle bli du och jag. Det tog ytterligare fem månader innan vi beslutade att bli ett par.


ringarna.jpgOch idag nästan fem år senare sitter jag här med två ringar på mitt vänstra ringfinger. Som är ett bevis på att jag och Magnus valt att leva resten av livet med varandra.

Så den där killen som jag absolut aldrig skulle bli kär i. Han har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig. För man vet aldrig hur livet blir.

Tack Magnus för att du har visat för mig att du är en människa att älska livet ut.


Förverkliga drömmar

Oj..jag gråter varje gång när jag tittar på Idol. Det är så många som är så fantastisk. Jag beundrar deras mod att ens våga stå framför juryn och lyckas få fram en sång. Imponerande.
Dom lever ut sin dröm genom musiken.

Och jag har börjat förverkliga min dröm idag. För idag var första dagen på skolan =)
Svenskan var riktigt rolig. Så jag har redan gjort klart första uppgiften. Så imorron ska jag skicka in den till läraren.
Engelskan är ju mindre rolig. Jag tycker att det är så otroligt svårt med engelska. Men jag tänker lyckas med den kursen. För det är ju den det hänger på om jag ska kunna förverkliga min dröm om att bli förskollärare.
Men det kommer bli 9 tuffa veckor nu framöver. För det är så lång tid jag har på mej att fixa ett G.

Nu ska jag titta på "Vem kan slå Filip och Fredrik?" Sen ska jag sova, och ladda för en ny dag på skolan =)


Citat Nalle Puh


Det känns fantastiskt

Vilken skön känsla jag har i kroppen nu =)
Jag träffade ju en studievägledare i tisdags. Och efter en stunds samtal med henne var det bestämt. Jag ska börja med att läsa Eng B nu för att få den behörighet jag behöver. Sen ska jag läsa Sv A oxå, bara för att få upp timmarna till heltid. För då får jag ta studielån. Och jag ska läsa det här fram till jul. Sen är planen att jag ska börja läsa till Förskollärare i Härnösand på distans. Oc h jag känner mej så nöjd med det här beslutet.

Men efter att jag hade bestämt att jag verkligen ska börja plugga återstod den jobbiga biten. Jag måsta ju åka upp på jobbet och säga upp mej..
Jag var jätte nervös innan. Men det gick ju jätte bra. Jag har haft den bästa chef man kan ha. Hon har varit så snäll och förstående mot mej hela tiden jag jobbat där.
Och även nu, när jag sa upp mej..så sa hon att hon förstod varför jag gjorde det. Och att jag var stark som tog steget att verkligen göra det.
Och så känns det verkligen oxå..jag känner mej modig att jag verkligen sa upp mej. För i dagens samhälle får man ju inte säga upp sej när man väl har lyckats få ett jobb. Men det här känns som helt rätt beslut för mej. Och jag känner mej jätte harmonisk med det beslutet.

Och sen vill jag bara säga till den Anonyma person som skrev ett inlägg till mej ang att jag funderade på att säga upp mej. Det är väl självklart att jag funderat igenom detta noga innan jag sa upp mej. Och jag vet att vissa tycker att det är nästan ett brott att säga upp sej när man väl har fått ett jobb. Men det för mej är det här det bästa jag kunde göra.
Sen hade jag uppskattat om du hade kunnat skriva en motivering till varför jag inte borde säga upp mej i så fall.. Och inte bara skriva, tänk igenom det innan du gör det. Det är väl självklart att jag har tänkt igenom det.
Det kanske var välmenande, men jag tycker att den komentaren blev nedvärderande.
Självklart lyssnar jag till råd från folk. Men inte till en sån där komentar bara..
Blev ett långt inlägg om detta. Men jag blev lite upprörd bara. 

Att läsa till förskollärare är nåt jag har velat göra i flera år. Så det känns jätte bra att jag verkligen tar det steget nu. Att jag har fattat ett beslut som gör mej lugn och trygg. Och som jag hoppas kommer hjälpa mej att må bra igen oxå. För nu kommer jag verkligen att göra nåt som jag tycker är roligt. Och som jag har ett mål att kämpa för. Och där jag ser att slut...och en början på ett jobb som jag har drömt om i flera år.
Och jag tror oxå att i och med det här beslutet kommer jag att bli gladare, och då blir jag en bättre fru till Magnus. Och det är självklart nåt som oxå är viktigt för mej.

Sen måste jag oxå säga, att jag kommer sakna er på jobbet. Det kommer bli jätte tomt att inte träffa er varje dag..
Men som en god vän sa till mej efter att jag hade sagt upp mej. -Dom kommer ju inte sluta existera bara för att du inte jobbar där längre. Ni kommer bara vara på olika platser.
Och det är ju så sant. Vi kan ju ses ändå =) Puss på er mina härliga vänner. Jag kommer med fredags fika i morgon

Plugga, eller inte..?

Usch..jag vet inte alls hur jag ska göra nu.. Jag har varit vaken halva natten och funderat..
Ska jag säga upp mej från jobbet.. ? Jag behöver göra nåt annat tror jag. Jag behöver komma bort..och börja om med nåt nytt.
Jag funderar på att börja plugga. Men jag vet inte vad. Jag tror jag måste göra nåt nytt iaf. Jag har alltid varit mån om att jag ska må bra. Och är jag i en situation som jag inte mår bra i, så måste jag ta tag i det.
För jag mår inte bra nu. Sen kanske inte det beror på jobbet. Utan jag tror att det ändå beror  på missfallet jag fick.
Men jobbet påminner ändå mej om en tid då jag faktiskt var gravid. Och sen bara försvann det över en dag.. Sen efter 3 veckors ledighet så var jag tillbaka på jobbet, och livet skulle rulla på som vanligt. Och det tycker jag att det gjorde i ganska många veckor oxå.
Men det har kommit ikapp mej nu. Så nu är det faktiskt riktigt jobbigt.
Så jag tror att jag ska säga upp mej.. Jag har bokat ett möte med en studievägledare imorgon kl 9. Så då ska vi disskutera lite utbildningar som skulle kunna passa mej. Så jag hoppas att vi kan komma fram till nåt bra.

Och om det är nån från mitt jobb nu som läser min blogg. Så behöver ni inte skrika ut att jag funderar på att säga upp mej. För det vill jag gärna säga själv. Och jag är inte säker på hur jag ska göra än. Men det lutar ändå åt att jag säger upp mej. För jag tror att det är bäst för alla inblandade. För jag vet att jag inte gör att bra jobb nu. Så jag känner mej bara som en belastning på jobbet nu. Jag gråter..och jag har konstant ont i magen, och jag har haft flera migrän anfall de senaste veckorna. Så jag känner även att kroppen säger ifrån nu.

Ladies night

Ja vad ska man säga... Vilken fantastisk kväll =) Går inte att beskrivas, måste upplevas. Fantastisk show. Jag är helt tagen..
Martin Stenmarck, vilken man! Och numera är jag även kär i Henrik Hjelt ;)  Så nu Magnus kommer du på en hedrande tredje plats.. ;)



Titta, lyssna och njut

Kom ju på jag har ju en till favorit =) Titta, lyssna och njut.. =)

Andreas och Nils Foto: TV4


Idol =)

Äntligen har Idol börjat igen. Så nu sitter jag bänkad framför tv:n kl 8, onsdagar och torsdagar.
Jag har redan hittat min vinnare =) Och hon heter Anna Bergendahl. Oj vad grum hon var!

Kan citera en krönikör på Aftonbladet tror jag det var.. Han skrev om varför visas bara dom dålig och pinsama som söker till Idol? Varför får vi inte se dom som verkligen har talang och är duktiga?
Självklart är det roligt att se dom som inte är fullt så talangfulla och rätt pinsama. Men det här är ju ändå en tävling i musik. Så lite fler duktiga och musikaliska människor skulle ju vara skoj att se.

Nu när jag ändå är inne på att citera folk, så kan jag även citera en kille som sjöng en egenskriven låt i gårdagens program. Den här killen var ingen höjdare på att sjunga. Men jag fastnade ändå för en texrad som han sjöng. Och det var:
"Många säger att det är insidan som räknas. Men det är utsidan som ger insidan en chans"
Och det är så sant. Man vill ju kunna säga att man självklart ser till insidan på alla människor. Men ska jag ransaka mej själv lite. Så vet jag att jag har svårt med just det här..
Men sen måste jag oxå säga att jag är inte sämre människa än att jag kan ändra mej. Men det kan ändå ta ett tag att förändra den första bilden jag har fått av en människa.

Kan bjuda på några fler av mina favoriter
   Katia med sin guldbiljett Foto: TV4

"Vem kan slå Filip och Fredrik?"

Måste bara hissa Filip och Fredriks nya program. "Vem kan slå Filip och Fredrik?"
Ett riktigt roligt program =) Spännande tävlingsprogram. Och även roligt med Ingvar Oldsberg som programledare.
Så jag kommer följa dessa program med spänning =)



http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article3282269.ab

"Rain man"

Jag är inte på topp just nu.. Det är mitt sätt att förklara att jag inte mår bra.
Jag vill inte må så här. Och jag är alltid så noga med att sätta ord på vad jag känner. Så om jag då mår dåligt för något så vet jag vilket typ av känsla jag har i kroppen, och jag vet av vilken anledning jag mår dåligt. Så då brukar jag oxå vet hur jag ska göra för att må bra igen. För jag tillåter inte mej själv att må dåligt. Jag vill må bra och vara glad, och känna att jag orkar med allt och alla runtomkring mej.

Och det är precis det jag inte gör nu.
Jag orkar ingenting, jag gråter hela tiden så fort jag får en liten motgång eller när jag ser vad mycket jag har att göra.
Jag orkar inte med att se hur stökigt jag har hemma..men jag orkar inte heller ta tag i att städa. För jag ser bara hur mycket det är. Och då blir jag såå stressad av det.
Jag orkar inte heller med mitt jobb. Jag vill vara på topp där. Jag vill vara bäst. Jag vill prestera jätte bra hela tiden. Jag vill ta flest samtal på kortast tid, varje dag.
Och det gör jag inte nu. Jag har så grymt höga krav på mej själv. Jag vill vara bäst hela tiden. Jag vill som sagt vara bäst på jobbet, jag vill sälja jätte bra på mitt extra jobb (innerum), jag vill ha ett välstädat hem, jag vill ha nybakt fika när folk kommer och hälsar på, jag vill vara en glad och bra fru till Magnus.
Och just nu är jag inget av det här.

Och höga krav har jag väl alltid heft på mej själv. Men inte på det här sättet.
Och jag har aldrig brytit ihop och gråtit på det här sättet förut.

Jag börjar känna mej riktigt konstig.. Jag har svårt att umgås med folk. Jag glömmer saker hela tiden. Jag måste hela tiden se till att allt jag gör måste jag må bra av. Jag måste göra saker i en viss ordning annars blir det fel..
Jag kan inte göra saker spontant. Om vi te.x ska umgås med någon en kväll så måste jag veta det flera dagar i förväg. Så att jag hinner planera och förbereda mej på det. Även om det är en liten grej bara..
Jag känner mej som "Rain man"

Och jag vet inte varför det har blivit så här. Jag pratade lite med min chef om hur jag mår och så. Och hon sa att det kanske kunde bero på mitt missfall.
Och det kanske hon har rätt i. Men jag tycker ju ändå inte at jag mår så dåligt över det. Men det kanske ändå kan vara det som ligger där bak i huvet och skaver. Jag vet inte..
För just nu kan jag inte alls sätta ord på varför jag mår som jag gör.

Jag vet att det här kanske är för mycket att berätta om mej själv. Men jag vill ändå att ni som läser min blogg ska veta hur jag mår. Så kanske ni har lite mer förståelse för varför jag är som jag är nu.


 

Bjuder på några insirationsbilder från innerum.se

             

1-årig bröllopsdag

Tänk att det redan har gått ett år.
Oj, vad tiden går fort.. Tänk att jag varit fru Stålberg i ett år nu =) Känns fantastiskt.
Min älskade man blir bara mer fantastisk.
Det blir bara bättre och bättre med tiden.
Så tack Magnus för detta år. Och jag ser fram emot många fler år tillsammans med dej.
Hoppas du kommer åldras vid min sida. Puss


Roliga frågor =)

Roliga frågor

Hur vet man att en penna med osynligt bläck har tagit slut?
Om superlim nu fäster på allting, varför fastnar det inte på insidan av tuben?
Varför skruvar man ner volymen på bilradion när man inte riktigt hittar?
Var tar den vita färgen vägen när snö smälter?
Varför är det aldrig upptaget när man ringer fel?
Hur betalade riksbanken för sin första sedelpress?
Hur skriver man "0" med romerska siffror?
Om en hartass bringar lycka, vad hände då med haren?
Vilken är mörkrets hastighet?
Varför måste man boka tid hos en synsk?
Om det är förbjudet att dricka sprit och köra bil, varför har då krogarna parkeringsplatser?
Varför stavas inte palindrom likadant baklänges?
Om 75% av alla olyckor händer inom en gräns av fem mil från hemmet, varför inte flytta 10 mil från hemmet?
Får fisk kramp då de har ätit?
Hur slänger man bort en soptunna?
Varför steriliseras sprutnålarna inför den dödliga injektionen?
Vad skall man göra om ett utrotningshotat djur äter en utrotningshotad planta?
Varför skäller inte kastrerade hundar i falsett?
Om det blev jordbävning på Mars, vad skulle det då kallas?
Har en man fortfarande fel om han står i en skog och det inte finns någon kvinna i närheten?
Om en döv tecknar en svordom, tvättar då mamman hans händer med tvål?
Om en man med flera personligheter hotar att ta livet av sig, kan man kalla det en gisslansituation?
Om man har sex i baksätet och har säkerhetsbälte på sig - klassas det som då som säker sex?
Varför heter det utbildning, när man sitter inne? Det borde ju heta inbildning.
Kan man föreställa sig en värld utan några hypotetiska situationer?
Om man åker i ett fordon med ljuset hastighet, vad händer då man sätter på strålkastarna?
Om man binder fast en smörad brödskiva på ryggen av en katt, och släpper dem från hög höjd - vad kommer då att hända?
Varför heter det rusningstrafik när bilarna knappt rör sig?
Om 7-Eleven har öppet 24 timmar dygnet, 365 dagar på året, varför finns det lås på dörrarna?
Hur kom skylten "Gå inte på gräset" mitt i gräsmattan dit?
Om olivolja kommer från oliver, var kommer babyolja från?
Om ett ord i ordboken är felstavat, hur kan vi veta det?
Hur kommer han som kör snöplogen till sitt jobb på morgonen?
Om du kväver en smurf, vad får han ansikte för färg?
Om inget fastnar på teflon, hur får man då fast telfonet i pannan?
Vad skulle det stå på skyltmålarnas skyltar om de gick i strejk?
Varför är ordet förkortning så långt?
Varför finns det flytväst under flygplansstolarna, är det inte bättre med fallskärmar?
Varför finns inte kattmat med smak av möss att köpa?
Varför har kamikazepiloter hjälm?
Är sterilitet ärftligt?
Finns det ett annat ord för synonym?
Varför heter det biljard då det bara är 15 bollar på bordet?
Varför heter det extrapris då det inte alls kostar extra?
Varför krymper inte fåren när det regnar?
Varför tillverkas inte flygplanen i samma material som den svarta lådan? Den håller ju alltid.
Varför trycker man hårdare på knappen på fjärrkontrollen fast man vet att batteriet är slut?
Vems idé var det att stoppa in ett s i ordet läspa?


RSS 2.0