Fredag den 13:de..verkligen en otursdag

Jag är inte alls på nåt sätt skrockfull. Men efter idag kanske jag ska bli det. Lite iaf..

För min bebis som jag haft i magen. Valde att flytta ut idag. Den ville visst inte vara kvar.

Det började med att jag fick ont i magen på jobbet igår kväll. Sen höll det i sig när jag kom hem oxå. Sen i morse kl 4:30 vaknade jag med väldigt ont i magen. Så jag sa til Magnus att jag trodde att allt inte stod rätt till. För det var en sån konstig smärta. En smärta som jag inte haft förr.
Och det höll i sig hela morgonen oxå. Så när kl var vid 9 då ringde jag min vän Sussanna. Hon tyckte jag skulle ringa sjukvårdrådgivningen. Så det gjorde jag. Det var 27 minuters vänte tid där, och jag fick nr 7 i kön. Efter 15 min hade jag fortfarande nr 7 i kön. Så jag tänkte, att det här kommer nog ta ett tag.
Jag ropade på min syster (som bor hos oss nu), och sa att jag inte mådde så bra. Men att det var nog ändå ingen fara..
När kl var 9:30 var det som att nån stack hål på en balong i mej. Och det kändes som att jag kissade på mej. Så jag hoppade fort ur sängen. Och såg att det vara bara vatten som hade kommit. Men efter bara en liten stund kom det en flod med blod. Så det bara rann utför benen. (usch, det låter lite äckligt jag vet..)
Så jag gick fort ner och satte mej på toaletten. Emma blev helt stressad och visste inte riktig vad hon skulle göra. Det enda hon kunde komma på var, -Ska jag ringa en ambulans?
Men jag sa att hon skulle ring Sussanna igen. Så det gjorde hon. Och Sussanna sa att hon skulle ringa 112.
Vilket jag tyckte var lite onödigt. Men innan jag hann säga nåt så hörde jag att Emma pratade med dom på larmcentralen.
Jag fick prata med dom jag oxå, och förklara vad som hade hänt och hur jag mådde och så.
Emma var tvungen att åka, för hon skulle med ett tåg. Var nog lite jobbit för henne att åka mitt i allt detta. Men det var klart hon skulle åka =) Hon skulle ju träffa sina vänner nere i jönköping och sin pojkvän Robert.

Och där satt jag..kvar på toa. Och lyssnade på hur det droppade.. Pratade med en sjuksköterska på sjukhuset i Bollnäs med jänma mellan rum. Hon ringde ganska tätt och hörde hur jag mådde.
Självklart under allt det här hade jag hunnit ringa Magnus oxå. (han var ju på jobbet) Men han fick veta hur läget låg till.
Sussanna ringde oxå och hörde om hon skulle komma. Och det sa jag att jag ville. Så det tog bara några minuter innan hon var hemma hos oss och gav mej en stor kram. Det värmde. Tack =)

Sjuksköterskan ringde igen, var nog 5:te gången nu. Och hon frågade hur jag mådde, och hur mycket jag blödde, och om det hade kommit ut nåt annat än bara blod. Och det hade det ju. Det hade kommit ut stors klumpar. En stor som en golfboll. Så sköterskan sa att hon skulle prata med en läkare och höra om jag skulle få kunna komma in på sjukhuset för en kontroll.
Och bara nån minut senare ringde hon upp och sa, att vi kunde åka in nu på en gång.
Så snälla Sussanna fick vara chaufför. Vi åkte in i Alfta och hämtade upp Magnus på jobbet oxå så klart.

Väl inne på sjukhuset fick vi träffa sköterskan som jag pratat med halva morgonen. Och vi fick även träffa en läkare.
Han undersökte mej. Gjorde en gyn undersökning. Och det gjorde rätt ont. Han fick ta ut slemklumpar med tång. Och det är inte det bästa jag gjort i mitt liv.
När jag tittade på Magnus, såg jag att han var helt vit. Och sköterskan fick ta hand om honom en stund. Han kved att han ville ha lite vatten. Stackars Magnus. Det var en grym påfrestning för honom oxå, så klart.
Vi fick se på UL att barnet inte var kvar. Jobbig så klart. Men det som ändå var lite glädjande var att nästan allt blod och sånt hade kommit ut. Så dom trodde inte att jag skulle behöva skrapas iaf. Och det hoppas jag verkligen att jag slipper. För det låter inte alls skönt.

Nu är vi hemma. Och vi har inte gjort mycket annat än sovit sen vi kom hem.
Klart det här är jobbigt. Men världen går inte under för det här. Vi ser det som en erfarenhet. Och nu vet vi ju att vi kan bli med barn iaf. För det hade ju varit värre om vi inte kunde det. Om vi hade fått försöka i flera år utan resultat.
Men nu ska det här bara gå över. Så får vi göra nya försök sen.
Vi ska försöka pricka in att få en bebis på sommaren nu =) Och inte på julafton.

Tack för allt stöd vi har fått idag. Från våra familjer. Och från vår vän Sussanna. Du gjorde en mycket snäll insats idag. Tack =)

Drutten

Fy vad det är mysigt att ha kattungar =)
Dom är så gulliga, att man bara kan sitta och titt på dom hela dagarna. Dom är 9 dagar idag. Och dom har börjat öppna ögonen lite nu. Så till helgen har dom öppnat ögon helt. Ska bli så mysigt =)
Vi har döpt dom till Chabo, Rufus, Drutten och Skorpan.



                                                Det här är Drutten =)

Sjukskriven

Usch det är jobbigt att vara gravid.. Jag känner mej nästan som en dålig människa att jag tycker så.
För än så länge tycker jag nästan bara att det är jobbigt. Jag går runt och känner som att jag ska bli sjuk hela tiden.
Som när man ska få feber..men att det inte vill bryta ut riktigt.
Så i fredags var jag till läkaren. Och han sjukskrev mej på halvtid fram til midsommar. Jätte skönt faktiskt.
För jag är så jätte, jätte trött nu. Så jag fixar inte jobbet som jag borde. Det som förväntas av mej att jag ska göra på jobbet det klarar jag inte. Jag bara gråter när jag ser vad mycket jag har att göra.
Men nu jobbar jag bara 4 timmar/dag. Så jag jobbar kl 16-20 varje kväll. Perfekt =)

Jag är lite nojig och orolig. Just nu oroar jag mej för att min mage inte växer. Jag har gått upp flera kg. Men jag ser bara ännu tjockare ut än vanligt. Men det är ju ingen bebis mage direkt. Ska det vara så eller?


Min graviditet - BF Tis 23 dec 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Ons 4 jun 2008.
Din graviditet startade Ons 19 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 2 apr 2008 (ägglossningen).
 Du har gått 77 fulla dagar av 280 (28%).
Du är i vecka 12.
Du har gått 11 fulla veckor och 0 fulla dagar(v11+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 23 dec 2008
Du har 203 dagar kvar till förlossning.

Kattungar

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mej sa jag till Magnus:
- I natt tror jag att vi får kattungar.

Och kl 05:45 vaknade jag med ett ryck.. Och bara kände på mej att vi hade fått kattungar. Men jag försökte intala mej själv att det var alldeles för tidigt på morgonen för det. Och att jag borde somna om, och gå ner och kolla på det om några timmar i stället.
Men jag kunde inte somna om.. Så jag klev ur sängen. Och det första jag ser är då några små blodfläckar på golvet i sovrummet. Och dom spåren fortsätter ner i trappan. Och nere på fårskinns fällen ligger det fyra små kattungar =) En hade inte ens hunnit torka. Så den var alldeles jätte ny född =)
Åå..dom är så söt. Man vill ju behålla allihop ju.. Men vi ska väl sätta ut en annons i tidningen snart. Och hoppas att vi blir av med dom. Men nu i många veckor framöver så är dom bara våra =)
Så jag ska gosa och pussa på dom varje dag nu framöver =)

image14

     

RSS 2.0